Mulcsozás fenyőkéreggel

 

Ismerje meg cikkünkből, miért fontos ez a talajtakarási feladat.

A talajtakarás kertfenntartási  munkáink fontos része, díszkertekben az egyik legelterjedtebb módszer a fenyőkéreggel történő mulcsozás. Használata rengeteg előnnyel jár. Ha szakszerűen és megfelelő vastagságban (5-10 cm) terítjük el, jó ideig búcsút inthetünk a magról kelő gyomoknak.

De nézzük, még milyen előnyökkel jár a fenyőkéreggel történő talajtakarás? Növelhetjük a kert dekorációs értékét,  ne feledjük nem csak a szabadban, hanem szobanövényeink esetében is. Kevesebbet kell  majd öntöznünk, mert a fenyőkéreggel borított talaj a nyári hőségben  kevésbé melegszik át, így természetesen kevesebbet is párologtat. Télen viszont fagyérzékeny növényeinknek nyújthat védelmet. Különösen ajánlott az új ültetésű dísznövényeknél,  a takarással elért magasabb talaj nedvesség tartalom a gyorsabb begyökeresedést segíti elő. A fenyőkéreg környezetbarát és javítja a talaj szerkezetét. Lebomlása során kis mértékben savanyítja a talajt, tehát különösen kedvező hatása van azokra a dísznövényekre amelyek a savas környezetet kedvelik.

Kertészetünkben megvásárolhatja az apró és a dekorációs fenyőkérget egyaránt.

Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk, kertész kollégánk készséggel áll rendelkezésére, ill. csapatunk is segít elvégezni kerti teendőit.

a Magnolia kert csapata

vissza

Hozzászólások