Menü
Magnolia Kert - kertészeti webáruház Online és telephelyi kertészet
Magnolia Kert - kertészeti webáruház

Teremtsük meg a megfelelő környezetet gyümölcsfáinknak!

 

Következzen egy kis gyümölcs-ökológia. :)

A gyümölcsfajok számára eltérő környezeti adottságok nyújtanak optimális feltételeket ahhoz, hogy megfelelő legyen a növekedésük, fejlődésük és terméshozamuk. Nagyon figyelmesen kell tehát kiválasztani  az adott területre a termeszthető gyümölcsfajt, vagy fajtát.

Az alábbiakban rövid jellemzést olvashatnak a különböző gyümölcsfajok ökológiai igényeiről.


Kertészetünkben  SZÉLES VÁLSZTÉKBAN, MINŐSÉGI MAGYAR GYÜMÖLCSFÁKAT vásárolhat! További információkért, INGYENES SZAKTANÁCSADÁSÉRT érdeklőjön kertészetünkben.


Alma: Párásabb, kicsit hűvösebb éghajlatot kedveli, vízigényes, elsősorban a mélyrétegű semleges kémhatású talajokon érzi jól magát.

Birs: Melegkedvelő növény, a forróságot jobban elviseli, mint a hideget. Jó vízellátottságú, levegős, könnyen felmelegedő talajokat kedveli. Száraz talajon apró kősejtes gyümölcsöket terem.

Cseresznye: Sok napfényt igényel, szárazabb, meleg levegőjű helyeket kedveli. Levegős, könnyen felmelegedő talajba ültessük.  A magas talajvizet nem szereti!

Dió: Csapadékigényes, a téli fagyokra nagyon érzékeny. Enyhén savas, mélyrétegű talajokat szereti.

Kajszibarack:  Sok hőt és napfényt igényel, a szárazságtűrése viszonylag jó, bár ilyen esetben a gyümölcs apróbb marad. Fagyérzékeny.

Körte: Az almánál valamivel melegebb éghajlatot kedvel, vízigényes, nem szereti a nagy hőingadozásokat.

Mandula: Melegkedvelő, fagyérzékeny gyümölcsfaj. Szárazságot jól viseli, de jó vízellátottság mellett a termés mennyiségét meg lehet sokszorozni. A meszes talajokat kedveli, még a köves területeken is megél.

Meggy: A cseresznyénél igénytelenebb faj, hűvösebb, csapadékosabb éghajlatot is jól bírja. Az egész ország területén termeszthető. A magas talajvizet szintén nem kedveli.

Őszibarack: Magas hőmérsékletet és sok napsütést igényel, a hosszú meleg ősz kedvező a hajtások jó beéréséhez. Ha a gyümölcsérés ideje előtt megfelelő a csapadékmennyiség, a gyümölcsök nagyon sokat fejlődnek.

Szilva: Nem tartozik az igényes gyümölcsfajok közé, bár a szárazságra kicsit érzékeny. Kedveli a magas  páratartalmú helyeket. Az ország egész területén termeszthető. Talajban nem válogat, meszes, homokos, vályogtalajokon egyaránt jól fejlődik.


Számunkra fontos, hogy gyümölcsfái minél szebben fejlődjenek, és gyorsan termőre forduljanak. Ezért ajánljuk Önnek gyümölcsfáinkhoz az ÜLTETŐTABLETTÁT és a MARHATRÁGYÁT. Kertészetünkben mindkét terméket megvásárolhatja.




vissza

Hozzászólások

Kapcsolat, nyitva tartás

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 34-36.

Telefon: +36-70/657-5517 (kertészet, webshop)

Kertépítés és kertápolás elérhetőség az adott menüpont alatt található.

E-mail: kerteszet@magnoliakert.hu vagy webshop@magnoliakert.hu

Árudai nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig: 08.00 - 16.30
Szombat: 08.00 - 12.00
Vasárnap: Zárva

Magnolia Alba Kft.

Adószám: 14649402-1-07